Göçmen Çocuğun Eğitim Hakkı

Eğitim hakkı, diğer haklar içinde en önemli haklardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Bu hak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde korunmamaktadır. Fakat eğitim hakkı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek 1 No.lu Protokol’ün 2. maddesince korunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, göçmen çocuğun eğitim hakkının uluslararası sözleşmelerde ne şekilde yorumlandığının, bu çerçevede hangi değer ve ilkelerin temel alındığının, bunların eğitim alanında karşılaşılan sorunlara adil çözümler getirmeye elverişli olup olmadığının tespiti, değerlendirilmesi ve belirlenen sorunlu alanlar yönünden çözüm önerileri getirilmesidir.

Göçmen Çocuğun Eğitim Hakkı, Çocuk Hakları, Dünyada Göç Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Uluslararası Sözleşme

Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 3/5 (2017), 27-42