Akdağ, GürkanÖzata, EsatÇetinsöz, Burçin CevdetSormaz, Ümit2024-03-132024-03-1320162147-8775https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/203667https://hdl.handle.net/20.500.12662/2680Her turistik yaklaşım kendine özgü çekiciliklere sahiptir. Sürdürülebilir turizm ikliminin yaratılması için son derece önemli olan alternatif turizm türlerinden birisi olangastronomi turizmi de son yıllarda bireylerin sahip oldukları gelirlerde meydana gelen artışlar ve entelektüel düzeylerinin gelişmesi ile beraber adından sıkça söz edilmeye başlanan bir turizm çeşidi haline gelmiştir. Günümüzde sadece zevk için yemek seyahati yapan turistlerin sayısındaki artış, adı geçen turizm türünün yıllar içerisinde daha fazla kişinin katılacağı bir turizm çeşidi olacağını ortaya koymaktadır. Bu çalışmanın amacı, sürdürülebilir gastronomi turizmi için yeni bir alternatif ve yemek deneyimi olan Surf&Turf'u tanıtmaktır. Özellikle Türkiye açısından son derece yeni bir akım olan Surf&Turf'un sürdürülebilir gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi, konunun anlaşılması ve gastronomi turizmine katılacak bireyler tarafından bir alternatifolarak düşünülmesi Surf&Turf trendinin önümüzdeki yıllardaki gelişimi açısından son derece kıymetlidir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSürdürülebilir Gastronomi Turizmi İçin Yeni Bir Alternatif: Surf&TurfArticle281Special issue 12702036674